Οι 5 πιο ακριβοί καφέδες στον κόσμο

Πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε την ημέρα μας χωρίς το καθημερινό μας φλιτζάνι καφέ, είτε το φτιάχνουμε στο σπίτι, είτε στην δουλειά μας, είτε επισκεπτόμαστε το γειτονικό μας Starbucks για να μας προμηθεύσει. Μπορούμε να σκεφτούμε ότι ξοδεύουμε πολλά χρήματα σε αυτή την πολυτέλεια, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποιοι που ξοδεύουν μια μικρή περιουσία σε ένα σακουλάκι καφέ. Παρακάτω θα μάθετε για τους 5 πιο ακριβούς καφέδες στον κόσμο!

5. KOPI LUWAK ($250/LB)

Το Kopi Luwak πωλείται προς 250 δολάρια η λίβρα (μισό κιλό). Ο Kopi Luwak (καφές μοσχογαλής) χαρακτηρίζεται από την όξινη γεύση του και δημιουργείται από κόκκους καφέ που περνούν από το πεπτικό σύστημα της ασιατικής Μοσχογαλής που τους αποβάλει με τα κόπρανά της. Φυσικά οι ποσότητες είναι μικρές και σε αυτό οφείλει την σπανιότητά του και την εξωπραγματική του τιμή.

4. SAINT HELENA COFFEE ($300/LB)

Αυτός ο καφές οφείλει την τσουχτερή τιμή του τόσο στην υψηλή ποιότητά του όσο και στην ιστορικότητά του. Ο Ναπολέων Βοναπάρτης ήταν λάτρης αυτού του καφέ και έτσι αποφάσισε να τον καλλιεργήσει στο νησί St. Helena, απ’ όπου πήρε και το όνομά του ο καφές. Το νησί αυτό βρίσκεται στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, περίπου 1,200 μίλια από τη δυτική ακτή της Αφρικής. Όπως καταλαβαίνετε το κόστος μετακίνησης είναι υψηλό και αυτό αντικατοπτρίζεται και στην τιμή του καφέ.

3. FINCA EL INJERTO COFFEE ($500/LB)

Αυτή η ποικιλία καφέ καλλιεργείται στη Γουατεμάλα και προέρχεται από σπάνιους, πλούσιους και μικρούς κόκκους. Πρόκειται για έναν πολύ ισορροπημένο καφέ, με γεμάτο σώμα που αφήνει πλούσια αίσθηση. Το μυστικό της γευστικής επιτυχίας του Finca είναι η ειδική επεξεργασία του. Παρά την ιδιαίτερα ακριβή τιμή του, αυτός ο καφές έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο!

2. BLACK IVORY COFFEE ($1,000/LB)

Ο καφές Ελεφαντοστού είναι ένας από τους ακριβότερους καφέδες στον κόσμο. Η διαδικασία για την επεξεργασία του συγκεκριμένου καφέ,  φτάνει τα 10 χρόνια και παράγεται σε τρεις χώρες, από επιλεγμένους καρπούς  Ταϊλανδέζικου καφέ Arabica,  που έχουν φυσικά επεξεργαστεί από το πεπτικό σύστημα  ενός ελέφαντα! Ο καφές λόγο της μακροχρόνιας μεθόδου επεξεργασίας,  παράγεται σε μικρή κλίμακα και είναι ο μοναδικός στο είδος του.Χρειάζονται μόλις 33 κιλά σπόρους καφέ, για να παραχθεί 1 κιλό καφές Ελεφαντοστού. Ο καφές παρασκευάζεται σε μηχανή, που η σχεδίασή της  χρονολογείται από το 1840 στην Γαλλία.

1. OSPINA COFFEE ($1,540/LB)

Ο Don Mariano Ospina Rodriguez ήταν ένας από τους πρώτους πρωτοπόρους του καφέ στην Κολομβία, με εξαιρετικό  επιχειρηματικό πνεύμα και επιμονή. Ξεκίνησε την αναζήτησή του το 1835, αναζητώντας τα καλύτερα εδάφη για την καλλιέργεια καφέ μέσα στα καταπράσινα βουνά της επαρχίας Antioquia. Το Gran Cafe Premier Grand Cru της εταιρείας, καλλιεργείται αποκλειστικά σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 7.500 ποδιών στα ασβεστωμένα ηφαιστειακά υψίπεδα της επαρχίας Antioquia της Κολομβίας. Προσφέρει ένα ιδιαίτερο άρωμα με νότες βερίκοκου, βελούδινο αλλά ισορροπημένο σώμα και γεύση σοκολάτας-αμυγδάλου που κατά κάποιον τρόπο καταφέρνει να αφήσει μια τραγανή αίσθηση στον ουρανίσκο.

ΠΗΓΗ therichest.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *