Προσπάθεια για μείωση των αντιβιοτικών στο βόειο κρέας

Η McDonald’s δήλωσε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου ότι σκοπεύει να μειώσει τη χρήση αντιβιοτικών στο 85% της αλυσίδας εφοδιασμού βοείου κρέατος τα επόμενα χρόνια, σε μια κίνηση σχεδιασμένη για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ανόδου των ανθεκτικών σε φάρμακα βακτηρίων.

Η γνωστή αλυσίδα Burger δήλωσε ότι θα αρχίσει να συνεργάζεται με τις κορυφαίες φάρμες βοείου κρέατος για να αναλύσει και να μετρήσει την τρέχουσα κατάσταση της χρήσης αντιβιοτικών μέχρι το 2020 και στη συνέχεια θα θέσει στόχο τη μείωση χρήσης των αντιβιοτικών. Αρχίζοντας το 2022, η McDonald’s θα αρχίσει να αναφέρει την πρόοδό της σχετικά με τη συστηματική μείωση των αντιβιοτικών στα τρόφιμα που εξυπηρετεί.

Η αλυσίδα έχει και παλιότερα αντιμετωπίσει τη χρήση αντιβιοτικών σε προϊόντα του μενού της. Το 2016 ανακοίνωσε ότι είχε αφαιρέσει τα αντιβιοτικά που είναι σημαντικά για την ανθρώπινη ιατρική σε προϊόντα κοτόπουλου στις ΗΠΑ και στη συνέχεια επέκτεινε τις προσπάθειές της με αυστηρότερες οδηγίες για τους παγκόσμιους προμηθευτές της .

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εντοπίσει την αντοχή στα αντιβιοτικά ως ζήτημα δημόσιας υγείας υψηλής προτεραιότητας για τον οργανισμό.

Λόγω του μεγάλου μεγέθους της – η αλυσίδα έχει πάνω από 37.000 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο – οι αλλαγές της πολιτικής τροφίμων από την McDonald’s μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η McDonald’s δεν είναι η μόνη εταιρεία που εισάγει πολιτικές χρήσης αντιβιοτικών τα τελευταία χρόνια. Άλλες αλυσίδες ταχείας εξυπηρέτησης που εργάζονται για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος δημόσιας υγείας όπως η KFC, Pizza Hut κ.α. οι οποίες όλα έχουν κάνει κινήσεις προς τη χρήση μόνο κοτόπουλου χωρίς αντιβιοτικά τα τελευταία χρόνια. Η Subway έχει επίσης ενταχθεί σε τέτοιες αλυσίδες εστιατορίων, που εργάζονται για την εξάλειψη των αντιβιοτικών από την αλυσίδα εφοδιασμού εξ ολοκλήρου μέχρι το 2025. Το 2016, η In-N-Out Burger ανακοίνωσε τη σταδιακή κατάργηση του βοείου κρέατος που χρησιμοποιούν αντιβιοτικά .

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *