Σχεδιασμός επαγγελματικής κουζίνας

Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις για το άνοιγμα ενός νέου εστιατορίου είναι η κουζίνα. Μια επαγγελματική κουζίνα χρειάζεται εξοπλισμό βιομηχανικής ποιότητας που θα αντέξει το πολυάσχολο και βαρύ πρόγραμμα του εστιατορίου. Ο σχεδιασμός και η διάταξη μιας κουζίνας εστιατορίου πρέπει να επιτρέπουν τη διαρκή ροή τροφίμων από την προετοιμασία μέχρι το σερβίρισμα. Μερικές φορές ένα νέο εστιατόριο έχει μια υπέροχη τοποθεσία, αλλά ένα μικρό χώρο κουζίνας, και πρέπει να προσαρμόσετε ανάλογα τα σχέδιά σας.

Καταλάβετε το ρόλο μιας κουζίνας εστιατορίου

Η κουζίνα είναι η καρδιά του εστιατορίου σας, εκεί όπου το μενού σας ζωντανεύει. Εκεί παρασκευάζεται, μαγειρεύεται και γαρνίρεται το φαγητό. Είναι επίσης εκεί όπου επιστρέφουν τα λερωμένα πιάτα, όπου αποθηκεύονται τα τρόφιμα και όπου στεγάζονται όλα τα κουζινικά, πιάτα και μαγειρικά σκεύη. Σε αντίθεση με το σπίτι, όπου είστε μόνο εσείς και η οικογένειά σας, μια κουζίνα εστιατορίου έχει δεκάδες άτομα μέσα και έξω από αυτήν, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να οργανωθεί.

Γνωρίστε τις διαφορές στους επαγγελματικούς φούρνους και τις ψησταριές

Οι επαγγελματικοί φούρνοι και οι ψησταριές είναι ειδικά σχεδιασμένοι για μαγείρεμα μεγάλου όγκου. Αν και είναι ένα από τα πιο ακριβά κομμάτια του εξοπλισμού που θα αγοράσετε, μια καλή επαγγελματική σειρά μπορεί να διαρκέσει δεκαετίες. Ο τύπος φαγητού στο μενού του εστιατορίου θα υπαγορεύσει το είδος των επαγγελματικών σκευών και συσκευών που θα χρειαστείτε. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να διαθέσετε πολλά είδη ψητών στο μενού σας, θα χρειαστείτε μια ψησταριά μεγάλου μεγέθους.

Εξετάστε καινούριο ή μισθωμένο εξοπλισμό κουζίνας

Ορισμένα είδη εξοπλισμού εστιατορίων είναι ιδανικά για ενοικίαση, επειδή έχουν μικρή διάρκεια ζωής ή αγορά επειδή έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Οι μηχανές πάγου είναι ιδανικές για μίσθωση επειδή συχνά δεν διαρκούν περισσότερο από μερικά χρόνια και μόλις σπάσουν είναι δαπανηρές για επισκευή. Ένας επαγγελματικός φούρνος, όπως σημειώνεται παραπάνω, είναι ιδανικός για  αγορά, διότι διαρκούν τόσο πολύ και ο καθορισμός τους αξίζει την επένδυση.

Κρατήστε τα κόστη χαμηλά στην κουζίνα σας

Έχοντας μια καλά σχεδιασμένη κουζίνα εστιατορίου δεν κρατάει μόνο τα τρόφιμα που σερβίρονται στο σαλόνι – μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα στο χρόνο και στα αλλοιωμένα τρόφιμα. Εάν το προσωπικό σας γνωρίζει πού βρίσκονται τα πάντα, καταλαβαίνει τον κανόνα του FIFO (First in, First out), αυτό θα συμβάλει στη μείωση των τροφίμων που πετιούνται. Θα κάνει επίσης την προετοιμασία και το χρόνο μαγειρέματος στην κουζίνα πιο αποτελεσματική.

Κρατήστε την κουζίνα του εστιατορίου καθαρή

Τίποτα δεν θα καταστρέψει τη φήμη ενός εστιατορίου γρηγορότερα από μια περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης. Μια καθαρή κουζίνα είναι απαραίτητη για κάθε εστιατόριο. Μια τακτική λίστα καθαρισμού θα εξασφαλίσει ότι όλο το προσωπικό γνωρίζει τι πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια κάθε βάρδιας. Η παράταση του προγραμματισμένου χρόνου για μεγαλύτερες εργασίες καθαρισμού κάθε μήνα θα κρατήσει την κουζίνα σας ασφαλή για τους πελάτες και το προσωπικό. Εάν το εστιατόριό σας είναι ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα, όλο το χρόνο, θα πρέπει να προγραμματίσετε δύο έως τρεις ημέρες κατά τη διάρκεια μιας σεζόν για να κλείνετε και να κάνετε έναν πλήρη καθαρισμό ολόκληρης της εγκατάστασης.

Πολλές εργασίες καθαρισμού μπορούν να ανατεθούν σε άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού του απορροφητήρα, των πετσετών κουζίνας και των στολών. Είναι επίσης σημαντικό το προσωπικό να είναι υπόλογο για τα καθήκοντα καθαρισμού, καθημερινά, μηνιαία ή ετήσια.

Η κουζίνα είναι η καρδιά κάθε εστιατορίου. Χωρίς μια λειτουργική επαγγελματική κουζίνα, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων θα πιεστούν σκληρά για να παρέχουν εξαιρετικό φαγητό εγκαίρως για τους πελάτες. Η επιλογή του σωστού εξοπλισμού προτού ανοίξετε είναι σημαντική, καθώς θα επηρεάσει τον προϋπολογισμό εκκίνησης. οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων πρέπει να σταθμίζουν προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά των χρησιμοποιημένων, μισθωμένων και νέων εξοπλισμών. Η διατήρηση μιας ισορροπημένης κουζίνας καλά εξοπλισμένη, καθαρή και οργανωμένη είναι απαραίτητη για την επιτυχημένη καθημερινή λειτουργία. Η σαφής επικοινωνία μεταξύ διοίκησης και προσωπικού μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να λειτουργούν ομαλά τόσο στην κουζίνα όσο και στο σαλόνι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *