Σπιτική πίτσα μαργαρίτα

Μπορείς και μόνος σου να φτιάξεις μια πίτσα μαργαρίτα, δες πόσο απλό είναι…

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 250 γραμμάρια αλεύρι λευκό
  • 150 ml νερό
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι μαγιά σε σκόνη

 

Για τη γέμιση

  • 250 γραμμάρια τριμμένο τυρί τύπου gouda ή mozzarella
  • Σάλτσα τομάτας σπιτική

Παρασκευή

  • Χτυπάτε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ μέχρι να έχετε μία καλή ζύμη. Προσθέτετε λίγο νερό ή αλεύρι εάν το κρίνετε απαραίτητο (αν κολλάει ή αν δεν ομογενοποιείται).
  • Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.
  • Απλώνετε τη ζύμη σε ένα μικρό, μεταλλικό ταψί με τα χέρια.
  • Ετοιμάζετε τη σάλτσα, λιώνοντας 2 τομάτες και βάζοντας να βράσουν μέχρι να «πιούν» τα υγρά τους. Προσθέτετε λίγο αλάτι και ζάχαρη για τη γεύση. Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε και λίγο κρεμμύδι ή σκόρδο λιωμένο.
  • Απλώνετε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.
  • Προσθέτετε το τριμμένο τυρί.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C.
  • Βάζετε την πίτσα και ψήνετε για 20 λεπτά.

ΠΗΓΗ http://www.babylino.gr/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *