Τζατζίκι χειροποίητο

Φτιάξτε μόνοι σας, στο σπίτι, νοστιμότατο παραδοσιακό τζατζίκι.

Συστατικά

  • 1 αγγούρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ¼ της κούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1-2 κ.σ. ξύδι κόκκινο
  • λίγο αλάτι

Οδηγίες

  1. Για να φτιάξετε αυτή την συνταγή για σπιτικό τζατζίκι, ξεφλουδίστε το αγγούρι, αφαιρέστε τα σπόρια του από το κέντρο και τρίψτε με τον τρίφτη σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώστε το και αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά.
  2. Βάλτε το τριμμένο αγγούρι μέσα σε μια πετσέτα και σφίξτε πού καλά, ώστε να στραγγίξει όλα τα ζουμιά του το αγγούρι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αγγούρι, το λιωμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, 1-2 κ.σ. ξύδι, μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά και οι γεύσεις.
  4. Εναλλακτικά αν έχετε μούλτι, χτυπήστε το σκόρδο μαζί με το λάδι μέχρι να ενωθούν και μετά συνεχίστε ανακατεύοντας το σκορδόλαδο με τα υπόλοιπα υλικά χρησιμοποιώτας ένα κουτάλι.
  5. Διατηρήστε το τζατζίκι στο ψυγείο και σερβίρετε πάντα κρύο. Καλή σας όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *